Obuoliai, kepti su varške ir medumi

Reikės:
  • 6 didelių rūgštesnių obuolių;
  • 150 g varškės;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 - 3 v. š. cukraus;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • žiupsnelio cinamono;
  • saujos mėgstamų riešutų;
  • 1 -2 a. š. medaus.
    Obuolius nuplauname, nupjauname viršų ir su bulvių skustuku išskobiame vidų.
   Įdarui varškę ištriname su kiaušiniu, cukrumi  ir vaniliniu cukrumi, įmaišome cinamoną, riešutus, medų. Įdarą dedame į obuolių vidų, uždengiame nupjautu viršumi, statome į skardą ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, apie 20 minučių. Prieš dedant į orkaitę obuolius reikėtų šakute kelis kartus įdurti, kad kepdami nesprogtų. Kepant reikėtų vis pasižiūrėti, kad neperkeptų, ypatingai, jeigu obuoliai rūgštūs. Iškepusius apibarstome cukraus pudra.
  Naudojau kreminę vanilinę varškę ir nugą, kuri atstojo riešutus ir medų :)

Komentarai