Obuoliai, kepti su varške ir medumi
Reikės:
- 6 didelių rūgštesnių obuolių;
- 150 g varškės;
- 1 kiaušinio;
- 2 - 3 v. š. cukraus;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- žiupsnelio cinamono;
- saujos mėgstamų riešutų;
- 1 -2 a. š. medaus.
Įdarui varškę ištriname su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmaišome cinamoną, riešutus, medų. Įdarą dedame į obuolių vidų, uždengiame nupjautu viršumi, statome į skardą ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, apie 20 minučių. Prieš dedant į orkaitę obuolius reikėtų šakute kelis kartus įdurti, kad kepdami nesprogtų. Kepant reikėtų vis pasižiūrėti, kad neperkeptų, ypatingai, jeigu obuoliai rūgštūs. Iškepusius apibarstome cukraus pudra.
Komentarai
Rašyti komentarą