Kišas su cukinija ir kumpiu

Reikės:

tešlai:
  • 125 g margarino;
  • 1,5 stiklinės miltų;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • žiupsnelio druskos.
arba
  •  1 lakšto (didelio) šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos;
įdarui:
  • 200 g virto rūkyto kumpio;
  • 1 vidutinio dydžio cukinijos;
  • 1 svogūno;
  • 2 v .š. aliejaus;
  • 2 kiaušinių;
  • pusė stiklinės pieno arba grietinėlės;
  • 70 g tarkuoto sūrio "Džiugas" arba parmigiano reggiano;
  • druskos, pipirų, Provanso žolelių mišinio.
   Tešlai margariną sumaišykite su miltais, įmuškite kiaušinių trynius, suberkite druską, užminkykite tešlą ir palikite ją šaldytuve apie 30 minučių. Išėmus tešlą iškočiokite, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
   Jeigu naudojate šaldytą tešlą, lakštą atšildykite, šiek tiek pakočiokite, dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepkite taip pat apie 10 - 15 minučių, orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
  Įdarui svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite įkaitintame aliejuje. Kumpį ir cukiniją supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į keptuvę su svogūnais. Apkepkite, kol cukinija suminkštės.
   Užpilui kiaušinius išplakite su pienu arba grietinėle, įberkite druskos, pipirų, Porvanso žolelių, tarkuotą sūrį ir išmaišykite.
   Iš orkaitės išėmus tešlą, ant jos už sukrėskite kumpio ir cukinijų įdarą ir ant viršaus užpilkite kiaušinių plakinį. Dėkite į orkaitę ir dar kepkite 20- 25 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
   Vienas iš daugybės galimų quiche variantų.

Komentarai