Lašiša su medaus - garstyčių glazūra


Reikės:
  • 4 gabaliukų lašišos;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 2 v. š. citrinų sulčių;
  • 1 v. š. garstyčių;
  • 1 v. š. medaus;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1/4 puodelio smulkinto šviežio baziliko lapelių;
  • druskos, pipirų.
   Sumaišome aliejų, citrinos sultis, garstyčias, medų ir smulkintus bazilikų lapelius, įberiame druskos ir pipirų. Užpilame lašišą paruoštu padažu ir palikome šaldytuve bent vieną valandą. Tuomet dedame žuvį į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ar folija, aptepame likusiu marinatu ir kepame 12- 15 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių.
  Kaip ir visa kita šiuo metu, savo pavargusioje orkaitėje, kepiau keliomis minutėmis ilgiau, o bazilikai čia ir vėl gelbėja įprastam medaus - garstyčių deriniui priduodami originalumo. Skanu !

Šaltinis: SM forumas

Komentarai

  1. Kitam kartui reikės pabandyt šitaip iškept lašišą. Aš paprastai su medum ir sojos padažu marinatą darydavau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Su medum ir soja taip pat labai skanu, o čia mane tikrai papirko bazilikas :))

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą