Lašiša su medaus - garstyčių glazūra
Reikės:
- 4 gabaliukų lašišos;
- 2 v. š. aliejaus;
- 2 v. š. citrinų sulčių;
- 1 v. š. garstyčių;
- 1 v. š. medaus;
- 2 skiltelių česnako;
- 1/4 puodelio smulkinto šviežio baziliko lapelių;
- druskos, pipirų.
Sumaišome aliejų, citrinos sultis, garstyčias, medų ir smulkintus bazilikų lapelius, įberiame druskos ir pipirų. Užpilame lašišą paruoštu padažu ir palikome šaldytuve bent vieną valandą. Tuomet dedame žuvį į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ar folija, aptepame likusiu marinatu ir kepame 12- 15 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių.
Kaip ir visa kita šiuo metu, savo pavargusioje orkaitėje, kepiau keliomis minutėmis ilgiau, o bazilikai čia ir vėl gelbėja įprastam medaus - garstyčių deriniui priduodami originalumo. Skanu !
Kaip ir visa kita šiuo metu, savo pavargusioje orkaitėje, kepiau keliomis minutėmis ilgiau, o bazilikai čia ir vėl gelbėja įprastam medaus - garstyčių deriniui priduodami originalumo. Skanu !
Šaltinis: SM forumas
Kitam kartui reikės pabandyt šitaip iškept lašišą. Aš paprastai su medum ir sojos padažu marinatą darydavau.
AtsakytiPanaikintiSu medum ir soja taip pat labai skanu, o čia mane tikrai papirko bazilikas :))
AtsakytiPanaikinti