2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis

Varškės tiramisù


Reikės:
  • 300 g biskvitinių sausainių "Lady fingers";
  • 400 g kreminės varškės;
  • 150 g cukraus;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 200 ml plakamosios grietinėlės;
  • 2 v. š. kavos likerio;
  • 200 ml stiprios juodos kavos;
  • 50 g amaretto likerio, kavos likerio arba brendžio;
  • kakavos miltelių.
  Grietinėlę išplakite. Varškę sumaišykite su miltiniu cukrumi, vaniliniu cukrumi, likeriu ir plakta grietinėle. Paruoškite stiprią kavą ir sumaišykite ją su likeriu. Ketvirtį varškės masės sudėkite į dubenį, saują sausainių pamirkykite kavoje ir sudėkite ant varškės. Taip sluoksniuokite visus sausainius ir kremą. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir pastatykite į šaldytuvą mažiausiai valandai, o geriausia - per naktį. Prieš patiekdami, apibarstykite kakavos milteliais.


Šaltinis: Žurnalas "Geriausi receptai" 2011 Nr. 2 (19).

2 komentarai: