Kepti obuoliai su suflė ir kedrų riešutais


Reikės:
  • 6 didesnių obuolių;
  • 1 citrinos;
  • 6 a. š. kedrų riešutų;
  • 1 v. š. romo;
  • 3 kiaušinių trynių;
  • 2 kiaušinių baltymų;
  • 20 g sviesto;
  • 1 pakelio vanilinio cukraus;
  • 100 g cukraus pudros;
  • 50 g cukraus.
   Obuolius nuplaukite ir nusausinkite. Nupjaukite viršūnėles ir jas palikite papuošimui. Išimkite obuolių sėklas, bet nepradurkite jų kiaurai. Nulupkite obuolių odelę ir supjaustykite ją smulkiais kubeliais. Viską apšlakstykite citrinos sultimis.
   Baltymus išplakite iki standumo. Kai jie pradės kietėti, supilkite cukraus pudrą. Pastatykite vėsioje vietoje.
   Puode sumaišykite obuolių odelės kubelius, cukrų, vanilinį cukrų ir romą. Virkite apie 10 minučių, kol pasidarys tyrė. Sutrinkite blenderiu.
   Vėl sudėkite į puodą gautą masę ir kaitinkite apie 3 minutes, kad išgaruotų vanduo. Maišykite, palaukite kol atvės. Tuomet sudėkite kiaušinių trynius ir labai atsargiai, po truputį įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus.
   Į kiekvieną obuolį įdėkite šio ruošinio, uždenkite obuolio viršūnėle, apibarstykite kedrų riešutais ir sudėkite ant sviestu išteptos kepimo skardos. Orkaitę įkaitinkite iki 210 laipsnių ir kepkite apie 10 minučių, tada temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar apie 15 minučių. Išėmę iš orkaitės apibarstykite cukraus pudra.
  Originalus receptas buvo "Obuoliai su kedrų riešutų suflė", bet kadangi suflė (lietuviškai - plakainis :)) kaip ir ne kedrų, pavadinimą pakeičiau, na bet skonis nuo to nesikeičia. O jis puikus !



Šaltinis: "Didžioji virtuvės knyga. Elle. 2000 receptų".

Komentarai