2012 m. rugsėjo 21 d., penktadienis

Keksiukai su avietėmis


Reikės:
  • 75 ml pieno;
  • 25 g sviesto;
  • 2 kiaušinių;
  • 125 g cukraus;
  • 100 g aviečių;
  • 75 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 a .š. vanilinio cukraus,
    Užkaiskite puode pieną, sudėkite sviestą ir kaitinkite, kol sviestas ištirps. Tuomet nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite. Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska ištrinkite iki purumo. Į kiaušinių ir cukraus masę palaipsniui suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir pamažu supilkite pieno ir sviesto mišinį. Viską gerai išmaišykite, tešla turi būti skystos grietinėlės konsistencijos. Tešlą išpilstykite į kepimo formeles ir į kiekvieną įmeskite po 3 - 4 avietes. Kepkite apie 10 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
   Šiek tiek keisti dėl savo skystos tešlos, bet labai lengvučiai, purūs ir kvapnūs keksiukai. Nors originaliam recepte nurodoma kepti 10 minučių, aš visgi kepiau 20 minučių iki 190 laipsnių įkaitinoje orkaitėje.

Šaltinis: Le blog de fraises

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą