Moliūgo tyrė

I būdas - kepimas orkaitėje kepimo inde

Reikės:
  • moliūgo.
  Orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių. Moliūgą nuplauname, nupjauname viršų ir pašaliname sėklas ir plaušus. Tuomet išskaptuojame minkštimą ir sudedame į kepimo indą, kuris užsidengia dangčiu. Uždengiame ir dedame į orkaitę. Likusį moliūgo kiautą naudosime troškiniui. Kepame 1 valandą, iškepusį paliekame atvėsti kambario temperatūroje ir sutriname.

II būdas - kepimas orkaitėje, supjausčius riekelėmis

  Moliūgą su žieve supjaustome maždaug 1,5 cm pločio juostelėmis, statome jas į skardą žieve į apačią ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 45 minutes, kol moliūgas taps visiškai minkštas.
  Atvėsiname. Nupjaustome žieveles. Jos pjaunasi labai lengvai ir šiuo būdu gaminant įmanoma ploniausiai nupjauti žievelę. Galiausiai sutriname blenderiu.


III būdas - virimas puode
 
  Moliūgą nulupame, supjaustome maždaug 5 cm dydžio gabaliukais ir dedame į šaltą puodą. Pridedame, kad būtų ne daugiau kaip 2/3 puodo tūrio. Uždengiame dangčiu ir kaitiname ant 6 - 7 viryklės padalos. Kada puodo dangčio indikatorius rodo, jog jau pasiektas virimas, viryklės kaitrą sumažiname iki minimalios - 1 - 2 padalos ir paverdame apie 15 minučių. Atvėsiname ir sutriname.
30 kg moliūgėlis :)



Šaltinis: Segebutės užrašai

Komentarai