Keksiukai su moliūgu ir apelsinų žievelėmis


Reikės:
  • 100 g sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 120 ml pieno;
  • 240 g miltų;
  • 1 stiklinės moliūgų tyrės;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1/2 a. š. cinamono;
  • 1/2  a. š. vanilinio cukraus;
  • 1/2  a. š. tarkuoto imbiero;
  • 1 a. š. apelsinų žievelių cukruje.
  Kambario temperatūros svietą gerai išsukame su cukrumi iki vientisos masės, tada įmušame kiaušinius ir gerai išplakame su mikseriu. Sudedame moliūgų tyrę bei prieskonius ir vėl gerai išmaišome. Supilame pieną, išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir nuolat maišydami suberiame. Gerai išmaišome ir dedame į keksiukų formeles, užpildydami 2/3. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 160 laipsnių, apie 25 minutes, atvėsusius apibarstome cukraus pudra.
  Puikiai dera apelsinas su imbieru - abu aštrūs ir kvepia citrinomis, o cinamonas ne tik dera su apelsinu, bet ir cinamono saldumas atsveria apelsinų rūgštumą.
Šaltinis: Sezoninė virtuvė

Komentarai