Kalakutienos šlaunelės su obuoliais ir slyvomis

Reikės:
  • 2 kalakuto šlaunelių arba 4 petelių;
  • 6 obuolių;
  • 100 g džiovintų slyvų;
  • pusė stiklinės majonezo;
  • 1 v.š. garstyčių;
  • vištienos prieskonių, cinamono, pipirų, druskos.
  Kalakutieną gerai ištriname prieskoniais, majonezą išmaišome su garstyčiomis ir aptepame mėsą. Paliekame pasimarinuoti pora valandų kambario temperatūroje arba per naktį (ar ilgiau) šaldytuve.
  Obuolius supjaustome į keturias ar šešias dalis, išimame sėklalizdžius ir sudedame juos į kepimo rankovę. Ant obuolių suberiame džiovintas slyvas, o ant jų - kalakutieną. Rankovę užspaudžiame, praduriame kelias skylutes. Kepame apie 1,5 valandos iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Baigiant kepti rankovės viršų prapjauname ir leidžiame mėsai apskrusti. Tiekiame su kartu iškepusiu obuolių - slyvų padažu.

Komentarai

  1. Obuolių ir džiovintų slyvų padažas turėtų būt nuostabiai skanus. Puikus derinys su paukštiena.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą