Kalakutienos šlaunelės su obuoliais ir slyvomis
Reikės:
- 2 kalakuto šlaunelių arba 4 petelių;
- 6 obuolių;
- 100 g džiovintų slyvų;
- pusė stiklinės majonezo;
- 1 v.š. garstyčių;
- vištienos prieskonių, cinamono, pipirų, druskos.
Kalakutieną gerai ištriname prieskoniais, majonezą išmaišome su garstyčiomis ir aptepame mėsą. Paliekame pasimarinuoti pora valandų kambario temperatūroje arba per naktį (ar ilgiau) šaldytuve.
Obuolius supjaustome į keturias ar šešias dalis, išimame sėklalizdžius ir sudedame juos į kepimo rankovę. Ant obuolių suberiame džiovintas slyvas, o ant jų - kalakutieną. Rankovę užspaudžiame, praduriame kelias skylutes. Kepame apie 1,5 valandos iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Baigiant kepti rankovės viršų prapjauname ir leidžiame mėsai apskrusti. Tiekiame su kartu iškepusiu obuolių - slyvų padažu.
Obuolių ir džiovintų slyvų padažas turėtų būt nuostabiai skanus. Puikus derinys su paukštiena.
AtsakytiPanaikinti