Pica


Reikės:
  • pusės stiklinės pieno;
  • 350 g miltų;
  • 15 g šviežių mielių;
  • 50 g kambario temperatūros sviesto;
  • 1 kiaušinio trynio;
  • 2 a. š. cukraus;
  • žiupsnelio sodos;
  • žiupsnelio druskos
arba
  • 250 g miltų;
  • 30 ml aliejaus;
  • 0,5 a. š. druskos;
  • 1 a. š. sausų mielių;
  • 125 -150 ml šilto vandens.
  Pirmas variantas: pieną šiek tiek pašildome (tačiau ne daugiau kaip iki 40 laipsnių), sudedame mieles, trynį, cukrų, druską ir išmaišome. Sodą sumaišome su miltais ir ant jų užpilame paruoštą skystį. Išmaišome ir užminkome tešlą. Uždengiame ir kildiname apie 1 valandą.
  Iškilusią tešlą iškočiojame ir dedame į kepimo skardą, ją prieš tai iškloję kepimo popieriumi. 

 Antras variantas. Visus produktus sumaišome, užminkome tešlą ir minkome apie 10 minučių. Tuomet kildiname ją apie 1,5 - 2,5 valandos, priklausomai nuo kambario temperatūros. Vėl minkome apie 3 - 5 minutes ir kočiojame.
  
  Padą ištepame pomidorų padažu ir pabarstome cukrumi (skardai maždaug 2 a. š.). Pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir tik tuomet dedame kumpį, alyvuoges, pomidorus ir kt. 
  Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 250 laipsnių, ir kepame apie 15 - 20 minučių. Jeigu padas yra plonas gali užtekti ir 12 -15 minučių.

Komentarai