Spaghetti alla Carbonara



Reikės:
  • 300 g makaronų spaghetti;
  • 2 kiaušinio trynių;
  • 300 ml  grietinėlės;
  • pusė stiklinės smulkinto Parmigiano-Reggiano arba "Džiugo";
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 200 g rūkytos šoninės;
  • druskos, pipirų.
  Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje. Neperverdame - paprastai 9 minutes.
  Keptuvėje įkaitiname porą šaukštų alyvuogių aliejaus, suberiame smulkintą ar išspaustą česnaką. Po minutėlės - pailgais gabaliukais supjaustytą šoninę, ir pakepame, kol ji bus traški.
  Padažui kiaušinius išplakame su trupučiu druskos ir nemažai pipirų, supilame grietinėlę, išmaišome, sudedame sūrį ir dar pamaišome.
  Išvirusius ir nuvarvintus makaronus užpilame paruoštu padažu ir šonine, ir ant mažiausios kaitros, nuolat maišydami, kaitiname, kol padažas sutirštės.
  Naudoju tik kiaušinių trynius, o vietoj šoninės dažniausiai - virtą rūkytą kumpelį. Greitai ir lengvai paruošiamas patiekalas, įsitvirtinęs mūsų meniu po kelionės į Italiją.
  Su fettucini makaronais šis padažas irgi labai tinkamas.


Komentarai

  1. Man tie tryniai keistai skamba, bandziau karta tik kita recepta be tryniu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, man tryniai dar nieko, - jie duoda tirštumą, bet va visas kiaušinis - iš karto atrodo, kad gausis kiaušinienė :))

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą