Vištiena su apelsinų padažu


Reikės:
  • 500 g vištienos krūtinėlės;
  • 4 v. š. krakmolo;
  • druskos, pipirų;
  • aliejaus;
  • 1/4 a. š. čili pipiro;
  • 1 a. š. cukraus;
padažui:
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 apelsino;
  • 3 v. š. sojos padažo;
  • 70 g cukraus;
  • 3 v. š. ryžių vyno;
  • 1 v. š. krakmolo;
  • 2 v. š. "Hoisin" padažo.
  Vištienos krūtinėlę supjaustome norimo dydžio gabaliukais ir dubenyje sumaišome su 1 a.š. cukraus, čili pipiru, pipirais ir druska. Paliekame pasimarinuoti bent 30 minučių. Praėjus 30 minučių į dubenį beriame krakmolą ir išmaišome.
   Keptuvėje įkaitiname 100 ml aliejaus ir sudedame vištienos gabaliukus. Kepame apie 5 minutes, kol gražiai apskrunda iš visų pusių. Iškeptą vištieną dedame ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai.
   Kitoje keptuvėje įkaitiname 2 v. š. aliejaus ir sudedame smulkintą česnaką ir apelsino žievelę. Pakepame 1- 2 minutes ir supilame į keptuvę apelsinų sultis, sojų padažą, "Hoisin" padažą, cukrų, vyną ir ant silpnos ugnies kaitiname iki užvirimo. Užvirus padažui suberiame šauktą krakmolo ir gerai išmaišome. Tuomet vištieną sumaišome su paruoštu padažu ir tiekiame.
  Vienas skaniausių mano gamintų kinų patiekalų. Tikrai dar gaminsiu ir ne kartą.

Šaltinis: kulinare.lt

Komentarai