Obuolių pyragas su abrikosų uogienės glaistu


Reikės:
  • 100 -125 g sviesto;
  • 125 g cukraus;
  • 2 - 3 kiaušinių;
  • 1 žiupsnelio druskos;
  • 4 lašų citrinos esencijos;
  • 200 g miltų;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 - 4 v. š. pieno;
  • 500 - 700 g obuolių;
  • 2 v. š. abrikosų uogienės.
  Į išsuktą sviestą įmaišykite cukrų, kiaušinius ir citrinos esenciją. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Po truputį supilkite pieną (tiek, kad tešla nebūtų per skysta). Tešlą sukrėskite į maždaug 28 cm skersmens kepimo formą ir išlyginkite paviršių.
  Obuolius nulupkite, supjaustykite į keturias dalis ir išimkite sėklalizdžius. Skilteles kelis kartus išilgai įpjaukite ir sudėliokite ant tešlos. Pyragą pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 175 - 200 laipsnių, ir kepkite 40 - 50 minučių.
  Į uogienę, pertrintą per sietelį, įmaišykite šaukštą vandens ir aptepkite ką tik iš orkaitės ištrauktą pyragą.
  Citrinos esencijos neturėjau, todėl į tešlą subėriau vieną pakelį tarkuotos citrinos žievelės; naudojau abrikosų džemą, į kurį įmaišiau du šaukštus brendžio su slyvų likeriu.

Šaltinis: knyga "Konditerija", 1998.

Komentarai