Florentinai


Reikės:
  • 50 g sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • 2 pakelių vanilinio cukraus;
  • 25 cl grietinėlės;
  • 300 g pjaustytų migdolų;
  • 150 g cukraus sirupe konservuoto sukapoto apelsino;
  • 50 - 60 apvalių, 4 cm skersmens vafliukų;
  • 150 g šokolado.
  Puodelyje pakaitinkite sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Kai cukrus pradės ruduoti, supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol cukrus ištirps. Suberkite migdolus ir kapotą apelsiną. Kai karamelė bus vientisa, puodelį nukelkite nuo ugnies. Ant kiekvieno vafliuko uždėkite po truputį karamelės. Florentinus dėkite į skardą ir 10 minučių kepkite 175 - 200 (th.5-6) laipsnių karštumo orkaitėje. Puodelyje, įstatytame į indą su karštu vandeniu, ištirpinkite šokoladą, juo aptepkite vafliukus ir palikite, kad sukietėtų.
  Migdolus ir apelsiną galite pakeisti imbieru, o juodąjį šokoladą - baltuoju.
  Florentinus laikykite šaltai sandarioje dėžutėje, kiekvieną jų sluoksnį perkloję kepimo popieriumi.
  Pagrindui naudojau Talerius. Ėmiau 200 g skaldytų migdolų ir 100 g migdolų plokštelių. Šokoladu nebetepiau, ir taip buvo skanu ir saldu.

Šaltinis: knyga "Konditerija", 1998.

Komentarai