Keksiukai su avižiniais dribsniais ir slyvų uogiene


Reikės:
  • 2 kiaušinių;
  • 110 ml saulėgrąžų aliejaus;
  • 110 g cukraus;
  • 150 ml pieno;
  • 110 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 75 g saulėgrąžų sėklų;
  • 75 g avižinių dribsnių;
  • 100 g slyvų uogienės.
 Kiaušinius išplakame su cukrumi, į šį plakinį įmaišome pieną ir saulėgrąžų aliejų.
 Miltus atskirai sumaišome su kepimo milteliais ir saulėgrąžų sėklomis. Šį miltų mišinį įmaišome į skystą mišinį.  
 Avižinius dribsnius sumaišome su slyvų uogiene.
  Į keksiukų indelius dedame maždaug šaukštą tešlos, o ant viršaus - šaukštelį dribsnių ir uogienės masės.
  Kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 30 minučių.
 Naudojau slyvų uogienę su graikiniais riešutais, kuri čia labai tiko. Prieš dėdama į formeles leidau dribsniams su uogiene apie 15 minučių pastovėti, kad šiek tiek subrinktų. Ragautojų buvo apibūdinti kaip sveikuoliški :)


Šaltinis: gaspadine.lt

Komentarai