Obuolių keksiukai su karijų riešutais


Reikės:
  • 350 g miltų;
  • 284 g riebios grietinės;
  • 50 g smulkintų karijų riešutų;
  • 50 g tamsiojo "Muscovado" cukraus ir dar šaukštas riešutams apibarstyti;
  • 3 obuolių;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 - 3 šaukštų pieno;
  • 25 g kambario temperatūros sviesto;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. cinamono;
  • 1/2 a. š. sodos.
  Į keksiukų kepimo formeles sudėkite popierines formeles.
  Ant kambario temperatūros sviesto užberkite 50 g miltų ir maišykite, kol viskas virs trupiniais. Smulkintus karijų riešutus užberkite šaukštu cukraus, išmaišykite. Į dubenį įsijokite miltus. Jos sumaišykite su kepimo milteliais, soda, cukrumi ir cinamonu (galima įberti ir žiupsnelį druskos). 
  Obuolius nulupkite, du sutarkuokite. Kiaušinį išplakite, supilkite į grietinės ir pieno mišinį. Sukrėskite tarkuotus obuolius ir gerai išmaišykite. Po truputį berdami, miltų mišinį įmaišykite į grietinę su obuoliais. Jei masė pasirodys labai sausa, galima įpilti dar šaukštą pieno.
  Tešlą išdalykite į formeles (pripilkite po 2/3 indelių talpos, nes kepdama iškils ir gali išbėgti). Likusį obuolį supjaustykite plonomis skiltelėmis ir uždėkite ant keksiukų viršaus. Apibarstykite cukraus ir riešutų mišiniu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai apskrus.
  Miltų pakako maždaug 300 g, recepte nurodytas labai įdomus kiekis grietinės - dėjau apie 300 g, "Muscovado" cukraus neturėjau, todėl dėjau paprastą ir kepiau gerokai ilgiau, negu nurodyta. Gavosi skanūs keksiukai, tik buvo gana prilipę popieriukai, galbūt dėl tarkuotų obuolių...

Šaltinis: knyga "Obuolių pyragai", 2011.

Komentarai