2012 m. spalio 22 d., pirmadienis

Sausainiai - šuniukai


Reikės:
  • 200 g kvietinių miltų;
  • 25 g kukurūzų miltų;
  • 25 g pieno miltelių;
  • 3 v. š. cukraus pudros;
  • 180 g kambario temperatūros sviesto;
  • 3 v. š. riebios grietinės;
  • pusė plytelės šokolado;
  • šokoladinių pusryčių dribsnių ausytėms;
  • šokoladinių pabarstukų - pagaliukų akytėms;
  • kakavos miltelių tešlos, skirtos nosytėms, nuspalvinimui.
  Kvietinius miltus sumaišome su kukurūzų miltais ir pieno milteliais. Sviestą išsukame su grietine ir cukraus pudra iki vientisos masės ir į ją palaipsniui sudedame miltų mišinį. Užminkome tešlą.
  Šokolado plytelę susmulkiname į nedidelius gabaliukus (pasiruošiame 48 nedidelius gabaliukus). Atgnybiame nedidelį tešlos gabalėlį (apie 10 g), suformuojame rutuliuką, į vidų dedame šokolado gabalėlį ir vėl padarome rutuliuką. Iš tešlos rutuliukų padarome šuniukus: iš dribsnių padarome ausytes, iš šokoladinių pagaliukų, skirtų tortų puošimui, padarome akytes, o nosytę - iš tešlos gabalėlio, į kurį įberiame šiek tiek kakavos, išminkome ir mažą rutuliuką prilipdome nosytės vietoje.
  Taigi, gaunasi 48 šuniukai. Mums išėjo dar ir du bridžiukai, nes tešlos su kakava nosytėms buvo šiek tiek per daug. Šuniukai ištieš labai gražūs - tikra stalo puošmena, bet... beveik visiškai nevalgomi. Mums jų skonis nepatiko, buvo per daug riebūs... Bet gražu. Labai :)

Šaltinis: neringa-blogas.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą