Brownie su romu


Reikės:
  •  250 g sviesto;
  • 85 g juodojo šokolado;
  • 0,5 stiklinės kakavos miltelių;
  • 2,5 stiklinės cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 3 didelių kiaušinių;
  • 1,5 stiklinės miltų;
  • 0,3 stiklinės tamsaus romo.
  Ant nedidelės kaitros puode ištirpiname sviestą kartu su juoduoju šokoladu. Nukėlus puodą nuo viryklės įmaišome kakavos miltelius, vanilę, cukrų ir druską. Gerai išplakame su mikseriu ir po vieną mušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant mikseriu. Tuomet suberiame miltus, išmaišome ir pabaigoje įmaišome romą.
  Masę paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių arba kol į vidurį įbestas ir ištrauktas pagaliukas bus sausas.
  Kepiau iš pusės normos, todėl naudojau skardelę 20 x 20 cm, kepant iš visos - reikėtų didesnės - apie 30 x 20 cm. Šokolado nepagailėjau ir įdėjau visą plytelę - 100 g.
  Brownie istorija čia.

Šaltinis: CranberryJam

Komentarai

Rašyti komentarą