2014 m. gegužės 18 d., sekmadienis

Trupininis pyragas su uogiene


Reikės:
  • 1 kiaušinio;
  • 420 g miltų;
  • 220 g šalto sviesto;
  • žiupsnelio druskos;
  • 200 g cukraus;
  • 1 a. š. kepimo milteių;
  • 500 ml uogienės.
  Dideliame dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Sviestą supjaustome nedideliais gabaliukais ir sudedame į miltus. Įmušame kiaušinį. Rankomis maišyti ir minkyti, kol gausis trupiniai.
  Maždaug 2/3 gautų trupinių sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (20 x 30 cm). Gerai juos suspaudžiame ir ant viršaus paskleidžiame uogienę. Likusius trupinius užberiame ant viršaus vienodu sluoksniu.
   Kepame 45 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių.


    Uogienės pertepimui lygiom dalim sumaišiau spanguolių ir miško uogų uogienes.

3 komentarai:

  1. Kaip skaniai atrodo! Būtinai išbandyt reikės.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man buvo per daug uogienes... Gal kazka dariau ne taip? Bettesla tai nuostabi:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Superinis pyragiukas, uogienės (juodųjų serbentų) įdėjau 300g, bet kitą kartą dėsiu 200-250 max., nes mano uogienės saldžios labai, tai buvo kiek per daug :) Kartosiu pagal šį receptą dar ne kartą, ačiū!

    AtsakytiPanaikinti