Keksiukai su avietėmis ir baltuoju šokoladu
Reikės:
- 300 g miltų;
- 150 g cukraus;
- 80 g plytelės baltojo šokolado;
- 3 kiaušinių;
- 150 g natūralaus jogurto;
- 4 v. š. pieno;
- 1,5 a. š. kepimo miltelių;
- 0,5 a. š. valgomosios sodos;
- 120 g tirpinto sviesto;
- aviečių - kiekvienam keksiukui po 3 - 4 uogas, t.y. apie 40 vnt.
Kiaušinius lengvai išplakame su cukrumi, į plakinį įmaišome jogurtą, pieną ir pravėsusį tirpintą sviestą. Į šią masę suberiame atskirai dubenyje sumaišytus sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, sodą, šokolado gabaliukus. Išmaišome iki vientisos tešlos ir dedame į keksiukų kepimo formeles: įdedame šiek tiek tešlos, tuomet - po 3 - 4 avietes, o ant jų - vėl tešlos, kad būtų užpildyta maždaug 3/4 formelės. Kepame apie 25 - 30 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
Rūgščios avietės natūraliai tinka su saldžiu pienišku baltuoju šokoladu. Saldumas padeda baltajam šokoladui pabrėžti uogų 'aštrumą' ir kvapnų skonį.
Rūgščios avietės natūraliai tinka su saldžiu pienišku baltuoju šokoladu. Saldumas padeda baltajam šokoladui pabrėžti uogų 'aštrumą' ir kvapnų skonį.
Komentarai
Rašyti komentarą