2012 m. spalio 1 d., pirmadienis

Keksiukai su avietėmis ir baltuoju šokoladu


Reikės:
  • 300 g miltų;
  • 150 g cukraus;
  • 80 g plytelės baltojo šokolado;
  • 3 kiaušinių;
  • 150 g natūralaus jogurto;
  • 4 v. š. pieno;
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių;
  • 0,5 a. š. valgomosios sodos;
  • 120 g tirpinto sviesto;
  • aviečių - kiekvienam keksiukui po 3 - 4 uogas, t.y. apie 40 vnt.
  Kiaušinius lengvai išplakame su cukrumi, į plakinį įmaišome jogurtą, pieną ir pravėsusį tirpintą sviestą. Į šią masę suberiame atskirai dubenyje sumaišytus sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, sodą, šokolado gabaliukus. Išmaišome iki vientisos tešlos ir dedame į keksiukų kepimo formeles: įdedame šiek tiek tešlos, tuomet  - po 3 - 4 avietes, o ant jų - vėl tešlos, kad būtų užpildyta maždaug 3/4 formelės. Kepame apie 25 - 30 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
  Rūgščios avietės natūraliai tinka su saldžiu pienišku baltuoju šokoladu.  Saldumas padeda baltajam šokoladui pabrėžti uogų 'aštrumą' ir kvapnų skonį.

Šaltinis: knyga "Skonio žinynas", 2011.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą