2012 m. spalio 30 d., antradienis

Kišas su svogūnais ir kumpiu


Reikės:
  • 1 lapo šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos arba tešlos, pasigamintos pagal šį receptą;
  • 200 g virto rūkyto kumpio;
  • 100 g šoninės;
  • 3 didelių svogūnų;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
  •  2 kiaušinių;
  • 150 ml neriebios grietinėlės;
  • 200 g čedero sūrio;
  • druskos, pipirų.
  Tešlą atšildome ir įklojame į kepimo popieriumi išklotą apvalų kepimo indą. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepame apie 15 minučių.
  Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir sudedame smulkiai pjaustytą svogūną. Kadangi svogūno daug, kepame ilgokai - apie 20 minučių vis pamaišydami. Tuomet sudedame gabalėliais pjaustytą kumpį ir šoninę ir dar kelias minutes pakepame. Tuo metu kol svogūnai kepa, pasiruošiame užpilą: sutarkuojame čederio sūrį, išplakame kiaušinius, užpilame grietinėlę, pabarstome pipirais ir viską gerai išmaišome. Jeigu kumpis nėra sūrus, įberiame druskos, jeigu sūrokas - jos pakaks iš kumpio.
  Iš orkaitės išimame tešlą, ant jos užpilame paruoštą svogūnų - kumpio masę, išlyginame paviršių ir užpilame kiaušinių plakinį. Vėl dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepame apie 20 - 30 minučių, kol paviršius gražiai pagelsta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą