Marmurinis kavos keksas
Reikės:
- 150 g minkšto sviesto;
- 150 g cukraus;
- 150 g miltų;
- 2 kiaušinių;
- 1 a .š. kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos;
- 50 ml pieno;
- 15 g kakavos;
- 5 a. š. stiprios kavos.
Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi ir druska iki vientisos purios baltos masės. Į šią masę po vieną mušame kiaušinius ir po kiekvieno vėl gerai (apie 1 minutę) išplakame mikseriu. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į sviesto - kiaušinių masę. Išmaišome šaukštu, supilame pieną ir vėl gerai išmaišome. Tuomet atskiriame 1/3 dalį paruoštos tešlos ir į ją įdedame kakavą bei supilame kavą. Išmaišome.
Kekso formą (ėmiau 30 x 11 cm) išklojame kepimo popieriumi ir supilame dalį šviesios tešlos, tuomet ant jos - tamsiąją tešlą ir vėl ant viršaus - šviesiąją. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių apie 45 - 60 minučių.
Labai norėjau, kad iš tikrųjų jaustųsi kava, todėl pyliau ristretto. Kepiau apie 50 minučių.
Šaltinis: aguonele.blogspot.com
Komentarai
Rašyti komentarą