2012 m. spalio 20 d., šeštadienis

Marmurinis kavos keksas


Reikės:
  • 150 g minkšto sviesto;
  • 150 g cukraus;
  • 150 g miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 a .š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 50 ml pieno;
  • 15 g kakavos;
  • 5 a. š. stiprios kavos.
  Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi ir druska iki vientisos purios baltos masės. Į šią masę po vieną mušame kiaušinius ir po kiekvieno vėl gerai (apie 1 minutę) išplakame mikseriu. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į sviesto - kiaušinių masę. Išmaišome šaukštu, supilame pieną ir vėl gerai išmaišome. Tuomet atskiriame 1/3 dalį paruoštos tešlos ir į ją įdedame kakavą bei supilame kavą. Išmaišome.
  Kekso formą (ėmiau 30 x 11 cm) išklojame kepimo popieriumi ir supilame dalį šviesios tešlos, tuomet ant jos  - tamsiąją tešlą ir vėl ant viršaus - šviesiąją. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių apie 45 - 60 minučių.
  Labai norėjau, kad iš tikrųjų jaustųsi kava, todėl pyliau ristretto. Kepiau apie 50 minučių.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą