Apelsinų kremas (orange curd)


Reikės:
  • 6 didelių kiaušinių trynių;
  • 3/4 puodelių cukraus;
  • nutarkuotos 1 didelio apelsino žievelės;
  • nutarkuotos 1 citrinos žievelės;
  • 1/4 puodelio išspaustų citrinos sulčių (maždaug 1/2 didelės citrinos);
  • 3 v. š. apelsinų sulčių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 2/3 puodelio šalto, nesūdyto, kubeliais supjaustyto sviesto.


  Storadugniame puode sumaišome trynius, cukrų, apelsino, citrinos žieveles, apelsino ir citrinos sultis. Puodą statome ant viryklės ir kaitiname maišydami ant vidutinės kaitros. Maišome mediniu šaukštu, karščiui atsparia mentele ar šluotele, būtinai žiūrime, kad maišytųsi ir puodo šonuose esanti masė. Kaitiname apie 8-10 minučių, kol masė sutirštės, o užvirus intensyviai maišome ir verdame  dar apie 2 minutes.
 Nukeliame puodą nuo viryklės, beriame druskos ir per kelis kartus sudedame sviestą vis išsukdami kol sviestas ištirpsta. Jeigu norime, kremą galime perkošti per tankų sietelį, kad jame neliktų žievelių , tačiau tai nėra būtina. Kremą perdedame į indą, uždengiame maistine plėvele, kad liestųsi prie viršaus ir nesusidarytų plutelė. Dedame į šaldytuvą, kad atvėstų. Šaldytuve galime laikyti apie 1,5 savaitės.



Šaltinis: čia


Komentarai