Šonkauliukai su medumi ir garstyčiomis


Reikės:
  •  ~ 1 kg šonkauliukų;
  • 1 svogūno;
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 0,75 stiklinės medaus;
  • 0,5 stiklinės angliškų garstyčių;
  • 100 ml balto vyno acto;
  • 1 v. š. maltos rūkytos paprikos;
  •  druskos, pipirų.
  Šonkauliukus supjaustome po vieną. Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname įkaitintame alyvuogių aliejuje. Supilame medų, actą, sudedame garstyčias, druską, papriką, pipirus ir pakaitiname kelias minutes.
  Viską užpilame ant šonkauliukų, gerai išmaišome ir paliekame pusvalandžiui pasimarinuoti.
  Į kepimo rankovę sudedame šonkuliukus su visu padažu, jeigu kepame su bulvėmis - tai ir bulves, supjaustytas skiltelėmis, užspaudžiame rankovę, kelis kartus įduriame ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 valandos. Prieš baigiant kepti rankovės viršų perpjauname, ir leidžiame apskrusti.


Komentarai