Trupininis obuolių pyragas su mangais stiklinėse


Reikės:
  • 100 g kambario temperatūros sviesto;
  • 100 g trupintų graikinių riešutų;
  • 5 v. š. miltų;
  • 3 v. š. rudojo cukraus;
  • kiaušinio trynio;
  • 1/4 a. š. druskos;
  • 2 rūgščių obuolių;
  • 2 kriaušių;
  • 1 mango;
  • 2 v. š. cukraus.
  Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi, įmaišykite kiaušinio trynį. Suberkite riešutus, miltus, druską ir išmaišykite. Susidariusius trupinius porai valandų padėkite į šaldytuvą.
  Obuolius, kriaušes ir mangą nulupkite. Kriaušes ir mangą supjaustykite kubeliais, obuolius smulkiai sutarkuokite.
  Į puodą sudėkite obuolius, suberkite cukrų, įpilkite porą šaukštų vandens ir išvirkite tyrę.
  Į sviestu išteptą kepimo indą sudėkite kriaušių ir mangų kubelius, pridėkite obuolių tyrės. Ant viršaus užberkite atšaldytų tešlos trupinių. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 35 minutes.
  Dar karštą pyragą, sluoksniuodami su ledais, sudėkite į aukštas stiklines. Viską užpilkite karštu šokoladu.
  Kadangi kriaušių neturėjau, dėjau dvigubai daugiau obuolių. Buvo labai labai...

Šaltinis: knyga "Obuolių pyragai", 2011.

Komentarai