Trupininis obuolių pyragas su mangais stiklinėse
Reikės:
- 100 g kambario temperatūros sviesto;
- 100 g trupintų graikinių riešutų;
- 5 v. š. miltų;
- 3 v. š. rudojo cukraus;
- kiaušinio trynio;
- 1/4 a. š. druskos;
- 2 rūgščių obuolių;
- 2 kriaušių;
- 1 mango;
- 2 v. š. cukraus.
Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi, įmaišykite kiaušinio trynį. Suberkite riešutus, miltus, druską ir išmaišykite. Susidariusius trupinius porai valandų padėkite į šaldytuvą.
Obuolius, kriaušes ir mangą nulupkite. Kriaušes ir mangą supjaustykite kubeliais, obuolius smulkiai sutarkuokite.
Į puodą sudėkite obuolius, suberkite cukrų, įpilkite porą šaukštų vandens ir išvirkite tyrę.
Į sviestu išteptą kepimo indą sudėkite kriaušių ir mangų kubelius, pridėkite obuolių tyrės. Ant viršaus užberkite atšaldytų tešlos trupinių. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 35 minutes.
Dar karštą pyragą, sluoksniuodami su ledais, sudėkite į aukštas stiklines. Viską užpilkite karštu šokoladu.
Šaltinis: knyga "Obuolių pyragai", 2011.
Komentarai
Rašyti komentarą