2012 m. spalio 31 d., trečiadienis

Keksiukai su riešutų sviestu


Reikės:
  • 75 g kambario temperatūros sviesto;
  • 130 g riešutų sviesto;
  • 190 g rudojo cukraus;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 120 g sijotų miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 60 ml neriebaus kambario temperatūros pieno.
  Orkaitę įkaitiname iki 160 laipsnių.
  Dideliame dubenyje ištriname kambario temperatūros sviestą, riešutų sviestą ir cukrų, kol cukrus ištirps ir masė taps vientisa. Mušame po vieną kiaušinį, po kiekvieno maišome 5 minutes. Įmaišome vanilės ekstraktą. 
  Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Vieną trečdalį miltų mišinio sudėkite į sviesto - kiaušinių masę ir gerai išmaišykite. Supilkite 1/3 dalį pieno ir gerai išmaišykite, tuomet sudėkite kitą 1/3 dalį miltų ir taip kartokite, kol sudėsite visus miltus ir supilsite pieną.
  Šaukšteliu atsargiai pridėkite tešlos į keksiukų kepimo formeles, maždaug 2/3 kiekvienos jų tūrio. Kepkite apie 20 minučių.
  Vieni iš skaniausių keksiukų, puikūs buvo ir tie keli, likę kitai dienai. Ir prie popierėlių visiškai neprilipo, ir tešla lengvai paruošiama, ir skonis super.

Šaltinis: knyga "Cupcakes from the Primrose Bakery", 2009.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą