Vištienos kumpeliai su voveraitėmis grietinėlės padaže


Reikės:
  • 4 vištienos kumpelių (be odos ir kaulų);
  • 300 ml apvirtų voveraičių;
  • 1 didelio svogūno;
  • 50 g sviesto;
  • 1 puodelio sultinio arba karšto vandens;
  • 150 ml neriebios grietinėlės;
  • druskos, pipirų.
 Storadugniame puode ištirpinkite sviestą ir jame keletą minučių apkepkite vištienos kumpelius. Mėsą išimkite ir į tą patį puodą suberkite susmulkintą svogūną. Apkepkite keletą minučių, kol svogūnas suminkštės ir gražiai pagels. Tuomet supilkite sultinį arba karštą vandenį, jeigu reikia pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite atgal apkeptą mėsą, supilkite voveraites ir sumažinę viryklės kaitrą troškinkite apie 30 minučių, kol vištiena bus minkšta. Pabaigoje supilkite grietinėlę ir šiek tiek pakaitinkite.
  Valgėme su ryžiais, bet turėtų būti skanu ir su bulvių košė arba šilta duona.

Komentarai