Kepti ryžiai su malta kiauliena ir ananasais


Reikės:
  • 2 puodelių apvaliagrūdžių ryžių;
  • 1/3 puodelio aliejaus;
  • 500 g maltos kiaulienos;
  • 1/4 puodelio sojos padažo;
  • 1 svogūno;
  • 1 nedidelio ananaso.
   Ryžius perplauname šaltame vandenyje bent 3 kartus, arba kol vanduo bus skaidrus ir išverdame šiek tiek pasūdytame vandenyje, kol bus minkšti.
  Trečdalį aliejaus įkaitiname keptuvėje ir apkepame pusę maltos mėsos, ją išimame iš keptuvės, įkaitiname kitą 1/3 aliejaus ir apkepame likusią dalį mėsos. Tuomet įkaitiname likusią dalį aliejaus, kelias minutes apkepiname svogūną ir į keptuvę sudedame išvirusius ryžius, apkeptą mėsą, sudedame gabalėliais supjautytą ananasą ir supilame sojos padažą. Viską gerai išmaišome, pakaitiname keletą minučių ir iš karto tiekiame.
  Kadangi kiauliena buvo gana riebi, apkepiau be aliejaus, ananaso neturėjau, - sudėjau skardinę konservuoto. Nedaug darbo, greita ir neblogas rezultatas.

Šaltinis: SM forumas

Komentarai

  1. Laaabai skaniai gavosi! Tik vietoj kiaulienos panaudojau vistiena:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiaugiuosi, kad išbandėt ir, kad puikiai pavyko :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą