2012 m. spalio 26 d., penktadienis

Spaghetti alla Bolognese


Reikės:
  • 500 g makaronų spaghetti;
  • 500 g maltos mėsos;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 didelio svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 v. š. miltų;
  • 140 g pomidorų pastos;
  • pusė puodelio sultinio;
  • pusė puodelio sauso raudono vyno;
  • 400 g skardinė konservuotų pomidorų;
  • smulkinto sūrio;
  • druskos, pipirų.
  Keptuvėje įkaitiname 2 šaukštus aliejaus ir į jį suberiame smulkintą svogūną. Jam šiek tiek apkepus, sudedame maltą mėsą ir kepame apie 10 minučių nuolat maišydami, kol mėsa nebebus rausva. Tuomet suberiame išspaustą česnaką, pomidorų pastą, miltus ir nuolat maišydami pakepame dar 1 - 2 minutes. Supilame sultinį, vyną, susmulkintus konservuotus pomidorus, paskaniname druska ir pipirais ir verdame maišydami, kol padažas pradės tirštėti. Keptuvę uždengiame ir verdame dar apie 30 minučių, kelis kartus pamaišydami.
  Makaronus išverdame, kaip nurodyta ant pakelio (apie 9 minutes), nuvarviname, sumaišome su šaukštu alyvuogių aliejaus ir sudėję į lėkštes užpilame paruoštu padažu. Apibarstome tarkuotu sūriu ir skanaujame... su taure raudono vyno.. mmm...
Gaminam dažnai:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą