2012 m. spalio 24 d., trečiadienis

Makaronai su tunu ir žaliaisiais žirneliais


Reikės:
  • 300 g makaronų;
  • skardinės konservuoto tuno;
  • 150 g šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • 150 g lydyto tepamojo sūrelio;
  • svogūno;
  • kelių šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • stiklinės daržovių sultinio arba karšto vandens;
  • druskos.
  Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakelio.
  Aliejų įkaitiname keptuvėje ir jame trumpai apkepiname  susmulkintą svogūną. Tuomet į keptuvę sudedame šaldytus žirnelius, supilame sultinį ir uždengę patroškiname 8 - 10 minučių. Žirneliams suminkštėjus sudedame lydytą sūrelį, išmaišome ir kaitiname iki užvirimo. Tuomet sudedame su nusunktu tunu, pamaišome, sudedame išvirtus ir nusunktus makaronus. Viską gerai išmaišome ir paliekame pastovėti apie 5 minutes.

Buvo skaniau negu galvojau ir negu galėtų gautis... Žirneliai davė saldumo, kuris čia labai tiko ir mums patiko :)

Šaltinis: delfi.lt


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą