2012 m. spalio 6 d., šeštadienis

Morkų džemas su apelsinais


Reikės:
  • 1 kg morkų;
  • 500 g apelsinų;
  • 2 citrinų;
  • 1 kg cukraus;
  • gabalėlio imbiero šaknies.
  Morkas nuskutame ir smulkiai sutarkuojame. Išspaudžiame citrinos sultis ir apšlakstome morkas.
  Imbiero šaknį nulupame ir irgi sutarkuojame.
  Apelsinus kelioms minutėms pamerkiame į verdantį vandenį, išimame ir nusausiname. Nutarkuojame geltonąjį apelsino žievelės sluoksnį. Nulupame baltas odeles, minkštimą susmulkiname ir išrenkame sėklas.
  Į puodą sudedame morkas, apelsinus, apelsinų žieveles. imbierą ir cukrų. Paliekame valandą pastovėti ir verdame, kol masė sutirštės.


Šaltinis:skanus.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą