Morkų džemas su apelsinais
Reikės:
- 1 kg morkų;
- 500 g apelsinų;
- 2 citrinų;
- 1 kg cukraus;
- gabalėlio imbiero šaknies.
Morkas nuskutame ir smulkiai sutarkuojame. Išspaudžiame citrinos sultis ir apšlakstome morkas.
Imbiero šaknį nulupame ir irgi sutarkuojame.
Apelsinus kelioms minutėms pamerkiame į verdantį vandenį, išimame ir nusausiname. Nutarkuojame geltonąjį apelsino žievelės sluoksnį. Nulupame baltas odeles, minkštimą susmulkiname ir išrenkame sėklas.
Į puodą sudedame morkas, apelsinus, apelsinų žieveles. imbierą ir cukrų. Paliekame valandą pastovėti ir verdame, kol masė sutirštės.
Šaltinis:skanus.lt
Komentarai
Rašyti komentarą