2012 m. spalio 27 d., šeštadienis

Riešutų ir obuolių gardėsis indeliuose


Reikės:
  • 100 g pistacijų;
  • 100 g migdolų;
  • 100 g spanguolių;
  • 100 g cukraus;
  • 2 obuolių;
  • 1 v. š. skysto medaus;
  • 5 g cukruotų imbierų;
  • nuo vieno apelsino nutarkuotų žievelių;
  • iš pusės apelsino išspaustų sulčių.
  Pistacijas ir migdolus sugrūskite arba rupiai sumalkite ir sumaišykite su medumi. Obuolius nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dubenyje išmaišykite nuplautas ir nusausintas spanguoles, obuolių gabalėlius, cukrų, smulkintus cukruotus imbierus, apelsino žieveles ir sultis. Palaikykite, kad su sultimis susimaišęs cukrus ištirptų.
  Keturis karščiui atsparius dubenėlius sudėkite į skardą, į juos šaukštu pridėkite obuolių ir spanguolių įdaro. Ant viršaus priberkite riešutų trupinių. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol riešutai ims skrusti. Jeigu skrus per greitai, dubenėlius uždenkite folija.
  Imbiero dėjau tikrai daugiau negu 5 g - susmulkinau 6 ar 7 gabaliukus, tai apie 30 g, bet galėjo būti ir dar daugiau. Cukraus kitą kartą dėsiu mažiau - buvo per saldu, nors gal iš dalies ir dėl to, kad dėjau džiovintas spanguoles...O šiaip puikus skanėstas, kai norisi ko nors skanaus :)

Šaltinis: knyga "Obuolių pyragai", 2011.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą