Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis


Reikės:
  • 1 kg kiaulienos;
  • 200 g džiovintų slyvų;
  • 1 stiklinės raudono sauso vyno;
  • 2 v. š. raudono vyno acto;
  • 140 g pomidorų pastos;
  • 1 didelio svogūno;
  • 2 paprikų;
  • 3 morkų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos, pipirų, raudonėlio;
  • puodelio karšto vandens arba sultinio.
  Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir jame apkepame smulkintą svogūną, paprikas ir morkas. Pabarstome raudonėliu, pipirais ir sudedame į troškinimui skirtą indą.
  Tuomet įkaitiname dar šlakelį alyvuogių aliejaus ir jame apkepiname gabalėliais supjaustytą mėsą. Kai mėsa nebebus rausva, supilame vyno actą ir vyną ir pakaitiname apie 10 - 15 minučių, kol nugaruos dalis skysčio. Mėsą sudedame į troškintuvą su daržovėmis, sudedame pomidorų pastą, užpilame kartu vandeniu arba sultiniu, jeigu reikia pasūdome ir uždengę troškiname ant mažos ugnies dvi valandas retkarčiais pamaišydami.
  Praėjus šiam laikui, sudedame slyvas, viską išmaišome ir dar uždengę troškiname apie 30 minučių.


  Naudojau kiaulienos kumpį, geltonas paprikas, o valgėme su virtomis bulvėmis. Kol dar troškinosi paragavau ir buvau išsigandusi - pasirodė gerokai per rūgštu, nors vynas ir actas supilti buvo jau seniai... Ir visgi galutinis rezultatas buvo labai skanus - būtent slyvos buvo tai, kas suteikė troškiniui puikų skonį :)

Šaltinis:Aguonelė 

Komentarai