Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis
Reikės:
- 1 kg kiaulienos;
- 200 g džiovintų slyvų;
- 1 stiklinės raudono sauso vyno;
- 2 v. š. raudono vyno acto;
- 140 g pomidorų pastos;
- 1 didelio svogūno;
- 2 paprikų;
- 3 morkų;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos, pipirų, raudonėlio;
- puodelio karšto vandens arba sultinio.
Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir jame apkepame smulkintą svogūną, paprikas ir morkas. Pabarstome raudonėliu, pipirais ir sudedame į troškinimui skirtą indą.
Tuomet įkaitiname dar šlakelį alyvuogių aliejaus ir jame apkepiname gabalėliais supjaustytą mėsą. Kai mėsa nebebus rausva, supilame vyno actą ir vyną ir pakaitiname apie 10 - 15 minučių, kol nugaruos dalis skysčio. Mėsą sudedame į troškintuvą su daržovėmis, sudedame pomidorų pastą, užpilame kartu vandeniu arba sultiniu, jeigu reikia pasūdome ir uždengę troškiname ant mažos ugnies dvi valandas retkarčiais pamaišydami.
Naudojau kiaulienos kumpį, geltonas paprikas, o valgėme su virtomis bulvėmis. Kol dar troškinosi paragavau ir buvau išsigandusi - pasirodė gerokai per rūgštu, nors vynas ir actas supilti buvo jau seniai... Ir visgi galutinis rezultatas buvo labai skanus - būtent slyvos buvo tai, kas suteikė troškiniui puikų skonį :)
Šaltinis:Aguonelė
Komentarai
Rašyti komentarą