2012 m. lapkričio 29 d., ketvirtadienis

Troškinta menkė su daržovėmis


Reikės:
  • šviežios menkės;
  • 1 citrinos;
  • 2 didelių svogūnų;
  • 4 morkų;
  • 50 g sviesto;
  • 2 puodelių sultinio;
  • druskos, pipirų, krapų.
   Menkę supjaustome gabaliukais ir ant jos užpilame išspaustas citrinos sultis. Pabarstome druska, pipirais ir paliekame pasimarinuoti bent pusvalandį.
  Svogūną supjaustome pusžiedžiais, morkas - griežinėliais. Į storadugnį puodą dedame sluoksnį morkų, ant jų - sluoksnį svogūnų, ir vėl - sluoksnį morkų. Tuomet sudedame žuvį, ir viršų dar apibarstome svogūnais. Uždedame gabalėliais pjaustytą sviestą, supilame sultinį ir uždengę troškiname apie 35 - 40 minučių. Prieš baigiant troškinti pabarstome krapais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą