2012 m. lapkričio 22 d., ketvirtadienis

Makaronai su moliūgu, pievagrybiais ir vištiena


Reikės:
  • 400 g makaronų;
  • 200 g vištienos krūtinėlės;
  • 100 g rudųjų pievagrybių;
  • 300 g moliūgo;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 150 ml grietinėlės;
  • 100 ml pieno;
  • 150 g sūrio "Džiugas";
  • 2 v. š. aliejaus;
  • baziliko, druskos, pipirų.
  Makaronus verdame taip, kaip nurodyta ant pakelio.
  Kitame puode užkaičiame vandens grybams, jį pasūdome ir susmulkinę grybus, juos suberiame į puodą. Paverdame 7 minutes. Išėmę iš puodo leiskite gerai nuvarvėti.
   Keptuvėje įkaitiname aliejų ir suberiame nedideliais kubeliais supjaustytą vištieną, po kelių minučių, kai vištiena apkeps - moliūgą ir įspaudžiame česnaką. Pagardiname druska, pipirais ir baziliku. Kepame kol moliūgas suminkštės. Tuomet suberiame grybus ir kepame dar kelias minutes. Supilame grietinėlę, pieną, įberiame "Džiugo" ir maišome. Jeigu norisi skystesnio padažo, galite įpilti dar šiek tiek pieno, jeigu norisi tirštesnio - dar šiek tiek sūrio.
  Ant išvirusių makaronų užpilame paruoštą padažą, gerai išmaišome ir tiekdami dar pabarstome "Džiugu".

Šaltinis: delfi.lt
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą