2012 m. lapkričio 5 d., pirmadienis

Daržovių sriuba su mėsos kukuliukais


Reikės:
  • 300 g maltos mėsos;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 1 v. š. sviesto;
  • 2 - 3 morkų;
  • 2 - 3 bulvių;
  • 2 - 3 saujų makaronų;
  • druskos, pipirų, raudonėlio;
  • grietinės.
  Keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Puode užkaičiame vandenį, ir jam užvirus sudedame supjaustytas bulves ir morkas ir apkeptus svogūnus. Daržoves paverdame apie 10 minučių minučių. Tuo metu į maltą mėsą mušame kiaušinį, beriame pipirų, druskos, raudonėlių ir formuojame mažyčius kukuliukus, kuriuos sumetame į puodą su daržovėmis. Paverdame apie 5 minutes ir beriame sriuboms skirtus makaronus, kuriems išvirus - maždaug po 5 minučių, ugnį išjungiame. Tiekiant pagardiname grietine.


  Naudoju maltą kiaulienos kumpį, nes su kalakutiena man nesigauna - nesusiformuoja kukuliukai. Makaronus - žvaigždutes.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą