2012 m. lapkričio 7 d., trečiadienis

Ryžių pudingas su persimonais


Reikės:
  • 1 stiklinės virtų ryžių;
  • 4 stiklinių trintų persimonų;
  • 1 stiklinės cukraus;
  • 1/3 stiklinės miltų;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 1 stiklinės razinų;
  • 1,5 stiklinės pieno;
  • 1 kiaušinio;
  • smulkintų mėgstamų riešutų.
  Išvirtus ryžius sumaišome su trintais persimonais. Kitame inde sumaišome cukrų, pieną, miltus, kiaušinį ir vanilės ekstraktą, gerai išsukame ir sudedame į ryžių ir persimonų masę. Suberiame razinas, riešutus ir išmaišome. Kepimo forma ištepame sviestu ir sukrečiame paruoštą masę. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, apie 45 minutes. Patiekti galima ir karštą, ir šaltą.
  Ryžių dėjau šiek tiek daugiau, razinų - pusę stiklinės ir saują goji uogų. Kepiau silikoniam žiede valandą. Cukraus būtų galima dėti ir šiek tiek mažiau - skonis dėl to nenukentėtų, nes persimonai ir patys yra pakankamai saldūs. Sunaudojau tris didelius persimonus.

Šaltinis: receptai.uzeik.net

1 komentaras:

  1. Aš dėjau mažiau cukraus ir skonis gavosi tikrai puikus. Man labai patiko Goji uogos, kitą kartą dėsiu jų daugiau nei razinų, nes razinų megėja tikrai nesu :)

    AtsakytiPanaikinti