2012 m. lapkričio 29 d., ketvirtadienis

Purūs keksiukai su obuoliais


Reikės:
  • 250 ml kambario temperatūros kefyro;
  • 225 g miltų;
  • 100 g rudojo cukraus;
  • 100 g obuolių;
  • 75 g kambario temperatūros sviesto;
  • 1 a. š. tarkuotos imbiero šaknies;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos.
  Kambario temperatūros sviestą su cukrumi išsukite iki purios masės. Maišydami po truputį supilkite kambario temperatūros kefyrą, įdėkite tarkuotos imbiero šaknies. Miltus išsijokite į dubenį ir sumaišykite su kepimo milteliais, druska. Maišydami suberkite į sviesto ir kefyro masę.
  Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į tešlą ir atsargiai išmaišykite. Į keksiukų kepimo formą pridėkite popierinių formelių ir lygiomis dalimis paskirstykite tešlą (jos pripildykite du trečdalius talpos, nes kepdami keksiukai iškils). Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.

Šaltinis: knyga "Obuolių pyragai", 2011.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą