2012 m. lapkričio 17 d., šeštadienis

Vafliai su grietinėle


Reikės:
  • 150 g grietinėlės;
  • 3 kiaušinių;
  • 100 g cukraus;
  • 1 žiupsnelio druskos;
  • 1/2 citrinos nutarkuotos geltonosios žievelės sluoksnio;
  • 250 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių.
   Grietinėlę išplakite su trimis tryniais, cukrumi, druska ir citrinos žievele. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į tešlą. Vaflinę patepkite riebalais, įkaitinkite, įpilkite tešlos ir kepkite kol gražiai paruduos. Ataušinkite ant grotelių. Valgykite su plakta grietinėle, vaniliniais ledais, cukrumi pabarstytais serbentais, marmeladu ar raudonų vaisių drebučiais.
 
Šaltinis: knyga "Konditerija", 1998.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą