2012 m. lapkričio 18 d., sekmadienis

Galaktoboureko su kondensuotu pienu


Reikės:
  • 1 pakelio "Fillo" tešlos;
  • 150 g tirpinto sviesto;
  • 1 indelio kondensuoto pieno;
  • 2 puodelių karšto vandens.
   Kepimo skardą (20 x 30 cm) išklojame kepimo popieriumi, konditeriniu šepetėliu patepame sviestu ir dedame tešlos lakštą. Tuomet imame kitą lapą, uždedame ant viršaus ir vėl patepame sviestu. Lapų nereikia spausti ar suploti - juos reiktų lengvai sustumti, kadangi skarda bus šiek tiek mažesnė negu lapas. Taip sustumdydami sluoksniuojame visą pakelį tešlos.
  Skardą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepame apie 15 - 20 minučių. Per tą laiką indelį kondensuoto pieno sumaišome su dviem puodeliai karšto vandens ir gerai išmaišome. Išėmę skardą iš orkaitės užpilame šiuo skiestu kondensuotu pienu ir vėl dedame į orkaitę. Kepame dar maždaug 15 - 20 minučių. Iškepusį apibarstome cukraus pudra.
  Paprasta ir labai skanu. Ypač man - kondensuoto pieno gerbėjai :)

Šaltinis: SM forumas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą