2012 m. lapkričio 11 d., sekmadienis

Vištiena kaip vyšnia


Reikės:
  • 250 g vištienos krūtinėlės;
  • 1 kiaušinio;
  • 3 -  4 v. š. krakmolo;
  • 1 v. š. aliejaus;
  • kelių saujų šaldytų žirnelių;
  • 4 v. š. pomidorų padažo;
  • 2 v. š. balto vyno acto;
  • cukraus, druskos;
  • 1/2 puodelio vandens;
  • aliejaus kepimui.
 Sumaišome šiek tiek išplaktą kiaušinį, vandenį, aliejų ir krakmolą. Masė turėtų gautis grietinės tirštumo. Vištieną supjaustome nedideliais kubeliais, apvoliojame krakmolo - kiaušinio masėje ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus iš visų pusių. Išimame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
  Ruošiame padažą: į įkaitintą keptuvę supilame pomidorų padažą, balto vyno actą, įberiame šiek tiek cukraus, druskos, įpilame vandens ir viską maišydami pakaitiname. Sudedame šaldytus žirnelius, dar šiek tiek pakaitiname. Prieš pat patiekdami sudedame iškeptą vištieną ir išmaišome.

 
Valgome su ryžiais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą