2012 m. lapkričio 18 d., sekmadienis

Kalakutiena saldžiarūgščiame padaže


Reikės:
  • 500 g kalakutienos krūtinėlės;
  • 1 morkos;
  • 1 svogūno;
  • 1 paprikos;
  • 1 v. š. pomidorų padažo;
  • 2 v. š. medaus;
  • 1/2 citrinos sulčių;
  • 2 v. š. Vusterio arba Worcesterio padažo;
  • 1 a. š. cukrasu;
  • pipirų, druskos, mėgstamų prieskoninių žolelių;
  • 1 stiklinės vandens;
  • aliejaus.
 Kalakutieną supjaustome nedideliais gabalėliais, pabarstome druska, pipirais, žolelėmis. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame apkepiname susmulkintą svogūną. Svogūnui šiek tiek apkepus sudedame kalakutieną ir ją pamaišydami gerai apkepame.
  Stiklinę vandens sumaišome su medumi, cukrumi, citrinos sultimis, žolelėmis ir Vusterio padažu ir užpilame ant mėsos. Tuomet sudedame supjaustytas morkas, papriką, keptuvę uždengiame ir troškiname ant nedidelės ugnies apie 40 minučių.
  Pabaigoje įdedame šaukštą pomidorų padažo ir dar patroškiname apie 15 minučių.
  Valgome su ryžiais.

Šaltinis: Lašelis medaus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą