2013 m. kovo 14 d., ketvirtadienis

Befstrogenas su marinuotais agurkėliais


Reikės:
  • jautienos išpjovos;
  • 1 didelio svogūno;
  • druskos, pipirų;
  • aliejaus kepimui;
  • 1 v. š. garstyčių;
  • 200 ml grietinės;
  • svogūnų laiškų;
  • 1 kubelio sultinio;
  • 100 ml karšto vandens;
  • 12 mažų marinuotų agurkėlių.
  Mėsą supjaustome juostelėmis, pabarstome druska ir pipirais ir apkepiname įkaitintame aliejuje. Jeigu mėsos yra nemažai, apkepiname per kelis kartus, kad mėsa gerai apkeptų, o ne pradėtų troškintis. Apkepintą mėsą išimame iš keptuvės ir atidedame.
  Jeigu reikia, į tą pačią keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus, sudedame smulkiai supjaustytą svogūną ir maišydami kepame kelias minutes, kol svogūnas gražiai pagels. Tuomet grąžiname į keptuvę mėsą, išmaišome, supilame sultinį iš kubelio, ištirpinto vandenyje, išmaišome ir pakepame dar apie 5 minutes.
  Grietinę sumaišome su garstyčiomis, supilame į keptuvę, sudedame agurkėlius, susmulkintus svogūnų laiškus, jeigu reikia pabarstome pipirais ir druska, išmaišome, pakaitiname porą minučių ir tiekiame.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą