2012 m. lapkričio 16 d., penktadienis

Salotos "Morka"


Reikės:
  • 200 g rūkytos kalakutienos krūtinėlės;
  • 3 - 4 g bulvių;
  • 3 - 4 g morkų;
  • 300 g pievagrybių;
  • 2 kietai virtų kiaušinių;
  • 1 nemažo svogūno;
  • majonezo;
  • aliejaus;
  • druskos, pipirų, krapų. 
  Bulves ir morkas išverdame su lupenomis, atvėsiname ir nulupame ir atskirai sutriname.
 Aliejų įkaitiname keptuvėje, sudedame smulkintą svogūną, jį  šiek tiek apkepiname, sudedame smulkintus pievagrybius ir dar kepame pamaišydami apie 15 minučių.
  Išvirtus kiaušinius smulkiai supjaustome. Kalakutieną taip pat supjaustome nedideliais kubeliais.
  Imame ovalią lėkštę ir sluoksniuojame salotas: pirmiausiai dedame bulves, pagardintas druska ir pipirais, aptepame majonezu, tuomet ant viršaus dedame grybų sluoksnį, kalakutienos, kiaušinių sluoksnius, aptepame majonezu ir viską aptepame morkomis. Papuošiame krapų šakelėmis.
 

Šaltinis: gaspadine.lt
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą