2012 m. lapkričio 3 d., šeštadienis

Kreminė moliūgo sriuba


Reikės:
  • moliūgo;
  • 1 svogūno;
  • 1 v. š. sviesto;
  • 1,5 puodelio sultinio;
  • 1 a. š. garstyčių;
  • 2 v. š. balto vyno acto;
  • 100 g grietinės;
  • 2 v. š. miltų;
  • druskos, pipirų, cukraus.
  Keptuvėje ištirpiname sviestą ir į jį suberiame susmulkintą svogūną. Šiek tiek apkepiname ir sudedame gabalėliais supjaustytą moliūgo minkštimą. Apkepiname ir viską suverčiame į puodą bei užpilame sultinių. Uždengiame ir paverdame apie 15 minučių. Nukėlę nuo ugnies suplakame smulkintuvu, įdedame cukraus, druskos, pipirų, garstyčias ir supilame vyno actą. Miltus sumaišome su grietine ir supilame į sriubą, išmaišome ir kaitiname, kol sriuba vėl užvirs ir sutirštės. 
 Patiekdami apibarstome skrudintomis moliūgų sėklomis.
 Moliūgo dėjau tiek, kiek liko ruošiant troškinį moliūge. Vyno acto užtektų ir 1 v. š. arba galima ir visai nepilti.
Šaltinis: mamosreceptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą