2012 m. lapkričio 22 d., ketvirtadienis

Padėkos dienos moliūgų pyragas


Reikės:
  •  150 g kambario temperatūros sviesto;
  • 1,2 a. š. druskos;
  • 200 g miltų;
  • 3 v. š. vandens.
 įdarui:
  • 500 g moliūgo tyrės;
  • 3 kiaušinių;
  • skardinės kondensuoto pieno;
  • 100 g cukraus;
  • 1/2 a. š. druskos;
  • prieskonių: cinamono, imbiero, muskato riešuto, gvazdikėlių.
  Tešlai skirtą sviestą supjaustome gabaliukais ir sudedame į kombainą kartu su miltais ir druska. Po minutės išimame, užpilame vandeniu ir užminkome tešlą. Kol ruošime įdarą pasidedame ją į šaldytuvą.
  Įdarui skirtus kiaušinius išplakame su cukrumi iki putų, sudedame moliūgų tyrę, kondensuotą pieną, dar paplakame ir įmaišome prieskonius.
  Tešlą iškočiojame ir ja išklojame apvalią kepimo formą (ir jos kraštelius). Tuomet supilame įdarą ir dedame  į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę, Kepame 10 minučių. Tuomet temperatūrą sumažiname iki 170 laipsnių ir kepame dar 50 minučių. 
  Saldus, skanus pyragas. Moliūgo tyrės dėjau šiek tiek daugiau negu 500 g, tačiau vistiek buvo saldu. Kitą kartą nedėsiu cukraus, arba tik šaukštą. Nesinorėjo cinamono, bet įdėjau kardamono ir jis čia man labai tiko.

Šaltinis: Madamos
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą