2012 m. lapkričio 8 d., ketvirtadienis

Pyragas "Zebriukas"


Reikės:
  • 4 kiaušinių;
  • 1 stiklinės pieno;
  • 1 stiklinės cukraus;
  • 1 stiklinės aliejaus;
  • 300 g miltų;
  • 1 a. š. sodos;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 2 v. š. kakavos.
  Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios šviesios masės. Supilame pieną, aliejų, vanilinį cukrų ir vėl išplakame. Suberiame miltus, sumaišytus su soda, ir atsargiai išmaišome. Gautą masę padaliname į dvi lygias dalis. Į vieną dalį sudedame kakavą, išmaišome ir pasižiūrime, kad abi dalys būtų vienodo tirštumo (į šviesiąją dalį įdedame 1 - 2 v. š. miltų). 
  Į kepimo indo vidurį dedame porą šaukštų šviesios tešlos, ant jos - vėl į vidurį - tiek pat tamsios tešlos. Šiek tiek palaukiame, kol tešla pasiskirstys, ir taip sluoksniuojame, kol sudedame visą tešlą. Indo nejudiname, kad tešla gražiai susisluoksniuotų. Sluoksnio storis priklauso nuo to, kiek šaukštų tešlos dedame. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame, apie 40 minučių.
   Iš nurodytų kiekių pyragas gaunasi didelis - reikia kepti 20 x 30 cm skardoje. Man vos vos trūko saldumo, o šiaip - minkštas, drėgnas, skanus pyragas.

Šaltinis: ragauk.one.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą