2012 m. lapkričio 1 d., ketvirtadienis

Belgiški vafliai


Reikės:
  • 500 ml pieno;
  • 8 kiaušinių;
  • 250 g sviesto;
  • 115 g cukraus;
  • 500 g miltų;
  • vanilės;
  • cukraus pudros pabarstymui.
 Pieną pašildome su vanile. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi, sviestą ištirpiname ir šiek tiek atvėsiname. Viską sumaišome ir sudedame miltus. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir įmaišome į tešlą.
  Kepame belgiškų vaflių keptuvėje, ją apverčiant iš karto įpylus tešlos.
 Naudojau vanilinį cukrų, dėjau 6 didelius kiaušinius, pakelį - 200 g sviesto, ir šiek tiek kepimo miltelių. Kadangi tai buvo pirmas kepimas naujoje keptuvėje, neturiu su kuo palyginti, bet nemanau, kad kepimo milteliai sugadino vaflius. Bet - kitą kartą pabandysiu ir be miltelių. Vaflių iš šių produktų kiekių išeina nemažai, kepant pusryčiams (2 - 3 žmonėms) reikėtų imti pusę arba dar mažesnį kiekį nurodytų produktų kiekių. Džiaugiuosi už savo naująją Krups vaflių kepyklę - puikus debiutas :)

Šaltinis: 7ravioli.com

2 komentarai:

  1. jetus, kaip skaniai atrodo ;) megciau prie kakavos puodelio dabar ;))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū :) ir skanūs buvo tikrai, ne tik atrodė. Reikės bandyti pagal kitokius receptus, jau susiradau su mielėm ir netgi bulvinių :))

      Panaikinti