2012 m. lapkričio 8 d., ketvirtadienis

Totoriškas jautienos troškinys "Azu"


Reikės:
  • 400 g jautienos;
  • 4 mažų svogūnų;
  • 4 didelių pomidorų;
  • 6 skiltelių česnako;
  • 3 bulvių;
  • 3 raugintų agurkų;
  • 3 v. š. pomidorų pastos;
  • 500 ml daržovių sultinio;
  • 50 g sviesto kepimui;
  • druskos, pipirų.
  Sviestą įkaitiname keptuvėje, sudedame pusžiedžiais pjaustytą svogūną, po minutės - gabalėliais pjaustytą jautieną ir apkepiname. Sudedame į puodą, užpilame sultiniu, sudedame pomidorų pastą, kubeliais pjaustytus pomidorus, paskaniname druska ir pipirais, uždengiame ir troškiname apie 30 minučių arba kol mėsa suminkštės.
  Bulves supjaustome stambesniais gabaliukais, šiek apkepiname ir sudedame į puodą. Agurkus - supjaustome kubeliais ir sudedame į troškinį. Troškiname ant silpnos ugnies, kol bulvės ir mėsa bus minkšti. Jeigu padažo norisi tirštesnio, galima užbarstyti šaukštą miltų. Tiekiant troškinį apibarstome smulkintais česnakais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą