2012 m. lapkričio 13 d., antradienis

Makaronų lizdeliai grietinėlės padaže


Reikės:
  • 12 makaronų lizdelių;
  • 300 g faršo;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 v. š. pomidorų padažo;
  • 1 v. š. garstyčių;
  • prieskonių;
padažui:
  • 2 v. š. sviesto;
  • 1 v. š. miltų;
  • 1 svogūno;
  • 1 v. š. garstyčių;
  • 3 v. š. grietinėlės;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio.
 Ruošiame įdarą: svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome, suberiame juos į maltą mėsą, įberiame prieskonių, sudedame pomidorų padažą, garstyčias, druską ir viską gerai išmaišome.
  Ruošiame padažą: keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną, suberiame miltus ir maišydami kepame dar 1 minutę. Sudedame garstyčias, supilame grietinėlę ir užverdame. 
  Į paruoštą padažą dedame įdarytus makaronus: ant lizdelių viršaus dedame po šaukštą paruošto įdaro ir lengvai paspaudžiame. 
  Tuomet užbarstome sūriu, o į keptuvę iki lizdelių viršaus pripilame karšto vandens arba sultinio, suberiame stambiai sukapotą česnaką, prieskonių, uždengiame ir verdame 15 - 20 minučių.
  Naudojau ne įprastus makaronus - lizdelius, o plačių juostelių lizdus su špinatais. Buvo labai skanu.

Šaltinis:SM forumas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą